Kan niet inloggen in de online omgeving (Windows 7)

  Ondersteuning voor Windows 7 en lager vervalt

Vanaf 14 januari 2020 vervalt de ondersteuning voor Windows 7 en lager. Dit heeft ook gevolgen voor de software van Tic Narrow Casting vooral het verbinden naar de online omgeving welke gebruikt maakt van het 'Remote Desktop Protocol'. Normaliter zal dit worden geupdate zolang Windows Updates op de PC worden uitgevoerd maar sinds kort heeft Microsoft deze updates verwijderd en werkt mogelijk de onderstaande oplossing niet meer.

Wij raden u aan als u problemen ondervind om te upgraden naar Windows 10.

Recent zijn er updates gedaan rondom de beveiliging van Tic Narrow Casting waardoor mogelijk de volgende foutmelding verschijnt wanneer er op de online omgeving wordt ingelogd: 'De computer kan geen verbinding maken met de externe computer maken omdat het certificaat van de Extern bureaublad-gatewayserver is verlopen of ingetrokken. Neem contact op met de netwerkbeheerder voor ondersteuning'

Windows7cert.png

Windows 7 Service Pack 1 moet geïnstalleerd zijn om verder te gaan. Voer Windows Update uit om er zeker van te zijn dat de laatste updates geïnstalleerd zijn. Om deze melding uit te schakelen moeten de onderstaande 3 stappen worden gevolgd:

 1. Installeer de update vanuit Microsoft voor DLTS
  Windows 32-bit versie
  Windows 64-bit versie
 2. Installeer de update vanuit Microsoft voor TLS
  Download de update hier
 3. Installeer de update voor Microsoft Remote Desktop Manager
  Windows 32-bit versie
  Windows 64-bit versie

Daarna kan er weer gebruik maken van TNC Online.

 

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0