Datatransformaties en Maatwerk

In dit artikel:

Datatransformatie Toevoegen

Datatransformaties

Een datatransformatie is een element waar informatie wordt opgehaald en op een bepaalde manier weergegeven, bijvoorbeeld het lokale weer en verkeer. Maar ook de klok of de datum van vandaag vallen hieronder. Omdat elke voor een ander doeleinde wordt gebruikt zal de uitleg hieronder alleen algemene informatie bevatten.

• Klik op de template die gewijzigd moet worden en klik op 'Bewerken'.
  • Selecteer de Contentzone die gewijzigd moet worden of maak een nieuwe zone aan.
  • Onder Contentitems klik op '+' om een nieuw item toe te voegen of wijzig een bestaande datatransformatie.
  • Selecteer de transformatie, voer de wijzigingen door, en klik op 'OK'.
  • Klik nogmaals op 'OK' en daarna op 'Ja' om te bevestigen en de template op te slaan.

Datatransformatie Aanpassen

Een datatransformatie heeft diverse parameters die de opmaak of data beïnvloeden.

Deze parameters zijn uniek voor elke datatransformatie dus de uitleg hieronder is algemeen.

• Selecteer de template waar de datatransformatie zich in bevind.
  • Dubbelklik met de linkermuisknop op de datatransformatie.

• Selecteer de datatransformatie in het drop down menu.
  • Wijzig de parameters door met de muis erop te klikken.
  • Sla de wijzigingen op door op 'OK' te klikken.

Datatransformatie Exporteren en Importeren

Een datatransformatie kan worden geëxporteerd en geïmporteerd om gebruikt te worden in een andere omgeving.

Dit kan ook gebruikt worden om een kopie te maken van de datatransformatie.

• Klik op het tabblad 'Templatebeheer'.
  • Klik op 'Datatransformaties'.
  • Selecteer de datatransformatie die geëxporteerd moet worden.
  • Klik op 'Exporteren' en kies een locatie waar het bestand wordt opgeslagen.

Om een datatransformatie te importeren, zoek het lokale bestand en importeer dit naar TNC.

• Klik op 'Importeren'.
  • Selecteer het bestand dat geïmporteerd moet worden.
  • Geef de datatransformatie een naam en klik op 'OK' om te importeren.

Maatwerk en Koppelingen

De mogelijkheden van maatwerk

Het is mogelijk om maatwerk of een koppeling te laten ontwerpen in een bepaalde (huis)stijl. Hierbij is te denken aan bijvoorbeeld een rooster, een koppeling met Google Sheets of data vanuit een externe partij. Enkele voorbeelden staan hieronder beschreven.

• Een lesrooster op een school
  • Een Google Spreadsheet koppeling
  • Vertrektijden van 9292OV
  • File en verkeersinformatie van de ANWB
  • Microsoft PowerBI

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

◄ De TickerGebruik van Powerpoint Presentaties ►