Verbindingen & Cache

In dit artikel:

Verbindingen

Het tabblad verbindingen beheert de configuratie van diverse connecties waarmee de software verbinding maakt. De belangrijkste configuraties zijn de Database, FTP en Pull strategie.

  Deze instellingen zijn cruciaal voor het functioneren van TNC, breng geen wijzigingen hierin aan zonder overleg met de support desk of de juiste gegevens.

Inloggen

Onder inloggen bevinden zich de volgende instellingen:

  • Automatisch inloggen via Active Directory: Wordt gebruikt wanneer de gebruikers van TNC onderdeel zijn van de Active Directory. Voornamelijk handig binnen grote organisaties met veel gebruikers.
  • Alleen toestaan indien lid van Active Directory groep: Hiermee wordt aangegeven of slechts een bepaalde groep toegang heeft tot TNC.
  • Automatisch inloggen via windows account: TNC gebruikt de Windows login gegevens tijdens het starten van de software om automatisch aan te melden.
  • Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoordWanneer deze optie geselecteerd is zal de gebruiker aanmelden via de gebruikersnaam en wachtwoord zoals ingesteld staat in de algemene rechten.

Database

De configuratie moet worden overgenomen vanuit de geïnstalleerde database op de server. Voor meer informatie over welke database wordt ondersteund klik hier.

FTP Configuratie

Voor de communicatie met de FTP Server moeten de instellingen in de configuratie worden overgenomen. Standaard wordt Filezilla Server gebruikt voor FTP verkeer. Een paar enkele aandachtspunten van de FTP configuratie zijn:

  • FTP Content map: Deze moet ten alle tijden ingesteld staan op '/content/' 
  • Beveiligd FTP verkeer: Het is mogelijk om een beveiligde FTP verbinding te gebruiken. Let wel hiervoor moet poort 990 op de firewall open staan.
  • Poorten: Om FTP verkeer tot stand te brengen zal poort 21 open moeten staan. Voor meer informatie over firewall configuratie klik hier.

Client communicatie

Onder het tabblad client communicatie staan diverse instellingen die betrekking hebben tot clients. Echter adviseren wij geen wijzigingen aan te brengen in dit tabblad tenzij er expliciet informatie wordt verstrekt vanuit de support desk.

Pull strategie

De configuratie van Pull strategie komt overeen met de configuratie van de FTP. Deze maakt ook gebruik van Filezilla Server en vereist poort 21 voor FTP verkeer.

Cache

Om te zorgen dat bestanden niet verloren raken worden deze tijdelijk opgeslagen in de cache. De cache wordt automatisch opgeruimd wanneer content voor een bepaalde periode niet wordt gebruikt.

  Wij adviseren om het opruimen van de cache niet te deactiveren om eventuele opslagproblemen in de toekomst te voorkomen.

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0